Summa sidvisningar

torsdag 26 maj 2011

Social Demokrati

Social Demokrati är allt som finns runt omkring mig och dig. Förskola, skola, vården mm. Politik är, för många otroligt tråkigt, men det finns runt oss hela tiden vare sig vi är intresserade av det eller inte.


Social Demokrati är ett levnadssätt som sätter människan i första hand. Skolan ska ha dom resurser som behövs för att hantera elevers olika behov och vården ska vara befintlig för alla som behöver söka vård.
Vårdpersonalen ska inte behöva stå på knä i arbete utan det ska gå att jobba utan att slita sönder sig helt och hållet. Man ska anställa personal, inte sparka och spara pengar på ett system som är till för oss alla. Man ska ge en bra vård till alla som behöver den! Men som idag är svårt på grund av besparingar vilket leder till mindre personal. Med alla överbeläggningar så behövs det personal.


Social Demokrati är när jag möter människor från alla olika håll och kanter, med olika bakgrunder och erfarenheter och möter dom med ödmjukhet och respekt.

Politiken finns överallt och ett exempel är när jag lämnar min dotter på dagis, i allt större barngrupper och trycket på barnomsorgen ökar stadigt. Eller när jag åker tåg eller måste till tandläkaren.


Social Demokrati är när vi möter våra medmänniskor och finns där för alla som behöver en hjälpande hand eller med andra sorters behov. Om det nu är språkutbildning, vägledning till jobb, bostadssökande med mera, ja listan kan göras lång.
Det finns bara ett sätt att bemöta andra, och det är med respekt och ödmjukhet som vår näste man förtjänar.


Social Demokrati är att satsa på ungdomen och se till deras behov. Var finns fritidsgårdarna som gör att ungdomarna kommer bort från gatan? Var finns fritidsledarna som ska vägleda vilsna ungdomar?
Det finns inga sådana ställen för ungdomar idag. Varför satsar man inte på att minska brottsligheten hos ungdomar? Det är dom som är vår framtid. Man kan endast komma åt detta om man satsar på ungdomarna och det är Social Demokrati!



Men det är inte lika viktigt, som det är idag, det är bara att ge dom som redan har pengar mer. Det är viktigare i dagens samhälle att öka klyftorna mellan rika och fattiga, sjuka och friska. För som deras filosofi säger; ju mindre du tjänar i månaden desto bättre jobbar du. Man jobbar mycket hårdare för att man då ska kunna öka sin lön. Varför ska man slita ihjäl sig bara för att få högre lön? Man ska ha en bra lön redan från början. 
Man tänker endast på sig själv, tyvärr.


Social Demokrati är att satsa på framtiden och att satsa på ett välfärdssamhälle för alla, inte bara till en grupp människor. Ett välfärdssamhälle är när vi tar hand om våra sjuka och ger dom den möjlighet som dom har för att återkomma till arbetsmarknaden igen, om dom inte klarar det så ska dom få den rehabilitering som behövs för ett drägligare liv, trots sjukdom.
Idag tvingar man sjuka till jobb och utbildning, som dom egentligen inte orkar, och det gör man för att det ser bra ut på pappret och i alla undersökningar som görs hela tiden. Man säger att dom sjuka har blivit mindre, men om sanningen ska fram så göms dom under högar med papper, men dom finns kvar, lika många som innan men dom syns inte nu.

Löneutvecklingen för dom som jobbar ska vara god. Man ska ha möjlighet att få en bättre lön och vidareutbildning, utan att man först ska sparka personal så personalstyrkorna blir mindre.
Ett välfärdssamhälle är att satsa på framtiden, inte bara att titta till här och nu! Men med dom problem som är idag så kan man inte göra annat än att se till hur det är här och nu, för det blir stadigt värre, och någon bättring syns inte. Men vad kan man förvänta sig av moderater? Jag tycker det är konstigt att dom inte har sålt ut hela Sverige och gjort vårt samhälle till USA nummer två.


Social Demokrati är att bevara vård, skola och barnomsorg som den är idag. Privatisering leder endast till en ökad osäkerhet, där pengar spelar större roll, där människan sätts åt sidan när pengar spelar allt större roll. Man ska tjäna pengar på sjuka eller på barnomsorgen. Om man privatiserar vården kommer det innebära att vården bli sämre. Man måste ha pengar eller försäkringar som gör det möjligt att ens söka vård. Ska vi bli ett land som USA där försäkringar är ett måste om man ska söka vård eller låta sina barn gå i skolan? Där måste man betala för att låta barnen gå i skolan. 
Man behöver idag inte betala för att söka sig till akuten, men i framtiden kommer vi att behöva betala för vården, där dom som inte klarar betala för en försäkring kommer att bli utanför och dödsantalet kommer att öka när man inte kan söka vård. Man kommer att se att klyftorna mellan dom rika och fattiga öka markant, det kan man redan idag se en viss ökning mellan klyftorna.
Detta är vad Socialdemokratin motsätter sig och ifrågasätter dagens ledare vad dom tänker med! Jag har kommit fram till att dom bara ser till sina egna och tycker att sjuka är en belastning för samhället.


Den Social Demokrati som finns idag, och som sverige behöver, gör det möjligt att minska klyftorna som sakta men säkert blir större hela tiden. Man vill satsa på vård och omsorg. Barnomsorgen och skolan är ett viktigt ämne som berör många runt om i Sverige och som måste tas på allvar, till skillnad från dagens regering gör. Dom säger att dom bryr sig och att åtgärder har gjorts i skolan, men som alla vet, som har huvudet på skaft, är att detta endast är lögner från deras sida! Man pratar lite för mycket och man pratar mer än att åtgärda problemen som finns i skolan idag.
Hur lång tid tror ni det tar innan vi bli tvungna att betala för skolan? Hur länge ska vi slippa försäkra oss så att vi, den dag vi behöver vård, ska kunna söka oss den vård som idag är gratis?


Vi måste kämpa tills vi stupar, om det behövs, för att få ett Riktigt styre i Sverige! Det enda man kan rösta på är dom RödGröna. Vi måste stoppa alliansen, och det är nu vi måste göra det! Vi kan inte låta dom styra längre.
Så vid nästa val SKA dom BORT!


Vi måste se till människan, alla människor, och till allas behov, inte bara till friska och till dom som jobbar. Vi måste bli humanitära igen, fast det har S,V och Mp varit hela tiden, det är bara dom hala typerna som styr i dag som lurar folk och pratar om att det dom gör är SÅ bra.
Men låt er inte luras.
Dom är vargar i ullkläder och tänker ENDAST på sig själva och på friska, rika människor. Så har det alltid varit och kommer alltid att vara.
Man kan inte ändra på en Moderat lika lite som man kan ändra en Socialdemokrat.

Detta är därför jag är en stolt Socialdemokrat!
Jag skulle kunna skriva mycket mer om varför jag anser att det är det bästa partiet, men det gör jag inte. Jag vill att Sverige ska fortsätta vara ett land att vara stolt över, inte som det är idag, jag skäms över att vara svensk i dagens samhälle där man ser till pengar och ser ner på sjuka och drar in personal i vården/barnomsorgen och vill privatisera allt som går att privatisera!

Jag önskar att alla i Sverige kunde lämna sitt ego åt sidan och titta till det humanitära misär som finns runt oss, som håller på att inträffa, där sjuka är helt utan pengar. Människor har till och med begått självmord på grund av att dom har blivit satt utanför systemet där man inte får några pengar. Man måste hjälpa andra och titta bortom sina egna behov en liten stund och se hur det är ställt och var det bär vägen. Jag tror att folk runt om i landet håller på att få upp ögonen för hur dom är bakom masken, som dom alla bär, och att dom fattar att detta kan inte accepteras längre!

Jag säger bara Social Demokrati!

Vi Ses!!

// Krister

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar