Summa sidvisningar

måndag 3 oktober 2011

Lite politiska tankar..

Jag satt en dag vid datorn och fick se att man hade gjort en ny undersökning. Undersökningen gällde dom olika partierna och vad folk röstade på.
Till min lättnad hade Moderaterna tappat 5.2%!
Snacka om underbart!
Äntligen börjar folk runt om i landet att inse vad dom gör!

Arbetslösheten har ju stigit med några 100 000, och dom sjuka blir sjukare (rent psykiskt sett). Mer och mer blir ut försäkrade och hemlösheten stiger.
Sen försöker dom lura folk om att dom är ett nytt arbetarparti!? Det finns bara ett arbetarparti, och det är inte M!

Sedan är smutskastningen i full gång! Socialdemokraternas ledare Håkan Juholt är utsatt för mer och mer skit. Vad är det som händer? Man ser mer och mer inlägg på Facebook där Håkan gör si och så, men finns det någon sanning bakom inläggen?
Nej absolut inte!
Nu sitter det desperata människor som är alliansanhängare och gör ALLT för att förstöra för socialdemokraternas ledare.

Och det finns faktiskt dom som tror på dessa inlägg! Konstigt? Ja...
Man pratar om budgeten som ska komma på Onsdag, som om man hade förstklassig information om den. Men hur kan dom ha det?
Det är endast dom ansvariga som vet hur den ser ut! Så ge er med att försöka förkasta deras förslag innan ni vet sanningen!
Det kommer..

KD är i blåsväder och nu vill flera inom partiet att Göran Hägglund ska avgå. Visst kan han göra det, men det kommer inte hjälpa.
Dom måste se till att bli ett männskligt parti. Dom borde inte få kalla sig Krist, utam kaos vore bättre. Dom säger sig vara kristna men skulle kristus göra så mot sitt eget folk? Skulle han slänga bort folk som om dom vore sopor. Jusus skulle aldrig förkasta männsikor, utan alla ska med.
Nej säger jag bara.

Här kommer en text om hur S budgetförslag ser ut:


v




1/INVESTERINGAR
  • Utbyggnad av Stockholms tunnelbana
  • En ny fast förbindelse över Öresund
  • Stora investeringar i storstädernas järnvägssystem
  • Vägslitageavgift ny finansieringskälla för infrastrukturinvesteringar
  • 2 miljarder kronor till byggande av studentlägenheter
  • Enklare andrahandsuthyrning av bostadsrätter
  • Statliga lånegarantier för upprustning av miljonprogramsfastigheter
  • Ge Stockholm status som region - inrätta region Stockholm

2/ÖKADE ANSLAG MOT ORGANISERAD BROTTSLIGHET.

 

S vill satsa 400 miljoner kronor extra totalt under perioden 2012-2015 i kampen mot den organiserade brottsligheten. Resurserna ska gå till att förstärka Rikskriminalpolisens arbete mot den organiserade brottsligheten.


- Vi ser hur den organiserade brottsligheten har fått fäste i Sverige. Gängkriminaliteten har inte bara ökat utan syns och påverkar också vardagen för många människor, med rena avrättningar på offentliga platser och skottlossningar i centrala delar av våra storstäder. I massarbetslöshetens spår dras en del ungdomar in i sådan kriminalitet. Det är en oroande utveckling, säger Morgan Johansson S, ordförande i justitieutskottet.


- Det krävs en centraliserad resursförstärkning för att få igång ett effektivare arbete mot den organiserade brottsligheten. Idag har Rikskriminalpolisen 30 personer som ingår i regeringens satsning mot organiserad brottslighet. Med vårt resurstillskott på 100 miljoner kronor per år mer än fyrdubblas resurserna till 130 personer. I förlängningen vill vi se en nationell spjutspetsorganisation, dvs en sammanslagning av Rikskriminalpolisen, Säkerhetspolisen och Ekobrottsmyndigheten med namnet Polisens riksorganisation mot ekonomisk och organiserad brottslighet (REKO).

Dessutom föreslås en rad andra förslag för att bekämpa den organiserade brottsligheten, bl a skärpt minimistraff för grovt vapenbrott, möjlighet att använda telefonavlyssning för dessa brott och förbättrat vittnesskyddsprogram. Dessutom krävs en lagstiftning som ger polisen möjlighet att kunna arbeta med infiltration bland kriminella gäng under rättssäkra former.

- Utöver satsningen på den organiserade brottsligheten öronmärker vi även 30 miljoner kronor ur budgeten för att anställa civila inom polisen. Antalet civilanställda har minskat flera år i rad. Hundratals tjänster har skurits bort. Idag får poliser sitta i receptioner och sköta administration, istället för att jaga bovar och utreda brott, avslutar Morgan Johansson.

3/ SATSNING PÅ UTBILDNING.


Skuggbudget 2012
 


"Det är få som delar regeringens tro att vi kommer åt de stora avhoppen från gymnasieskolan om vi väljer att skära ned ytterligare på gymnasieskolan.

För 2012 vill vi socialdemokrater därför investera 675 miljoner kronor i gymnasieskolan.

Sverige ska ligga i framkant av utvecklingen även imorgon. Då måste vi vara handlingskraftiga idag och göra de ansvarsfulla investeringar som framtiden kräver. Vi ska använda varenda skattekrona rätt för att säkra framtidens tillväxt i en kunskapsbaserad ekonomi. Därför börjar vi i skolan och våra unga."


4/ PENSIONÄRER - A-KASSA - SJUKFÖRSÄKRING


 


Socialdemokraterna lägger fram förslag för riksdagsgruppen i morgon som innebär sänkt skatt för pensionärer med mellan 100 och 250 kronor i snitt.
Dessutom höjs nu a- kassan och tillskottet för att förbättra sjukförsäkringen blir en dryg miljard kronor istället för förra veckans förslag på bara 100 miljoner kronor. Rutavdraget blir kvar, men vissa regeländringar.

Detta är resultatet av en demokratisk process i det socialdemokratiska partiet. Jag tycker det är bra att förslagen kan förankras i partiet och att den demokratiska processen kan leda till förändringar.




Detta är saningen! Källan kommer från Håkan Juholts sida på Facebook.
Allt är politik. Dagis, skola, jobb, skatter, försäkringar ja allt är politik oavsett om man är intresserad eller inte!

Detta är allt för denna gång!

Vi Ses!

// Krister 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar